Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csontritkulás megelőzhető, de fel is gyorsítható
  2023-12-17 21:52:37, vasárnap
 
  A csontritkulás megelőzhető, de fel is gyorsítható egyes táplálékokkal

A csontritkulás elsősorban az idősebb embereket érintő betegség. Legfőképp az idős nők szenvednek benne és a menopauza szakaszában bukkan fel ez a betegség. Természetesen otthoni módszerekkel sem lehet gyógyítani a csontritkulást, azonban az orvos által előírt terápia és a kiegészítő kezelések jelentős eredményeket hozhatnak. Mielőtt bármilyen természetes módszert szeretne kipróbálni, előtte mindenképpen egyeztessen a kezelőorvosával.

A csontritkulás kezelésében nagyon sokat segíthet a kalcium, mivel a csonttömeg körülbelül 70 százaléka kalciumból áll. Éppen ezért ez az ásványi anyag mindenképpen nagyon fontos a csontok számára. Azonban azt tudnunk kell, hogy önmagában ez a tápanyag nem elegendő, sőt ha csak kalciumot fogyasztunk a csontritkulás megelőzésére vagy kezelésére, többet ártunk magunknak, mint amennyit használunk.

Amennyiben csak kalciumot fogyasztunk, akkor az artériákban plakk halmozódik fel és akár érelmeszesedés is kialakulhat. A kalcium mellett D3-vitaminra, K2-vitaminra és magnéziumra is szüksége van a szervezetünknek, pontosabban a csontjainknak. A magnézium jelentős hányada is a csontjainkban található. Amennyiben magnéziumhiányban szenvedünk, gyakoriak lehetnek az izomgörcsök, de még szívizomgörcs is kialakulhat.

D-vitaminban gazdag táplálékok: tejtermékek, tej, joghurt, sajt, halak, például lazac, tonhal, makréla, szardínia. A szardíniakonzerv sok kalciumot is tartalmaz, illetve a zöld leveles zöldségek, a fehérrépa, a kelkáposzta, a pitypanglevelek, a mustárzöld és a brokkoli. Magnéziumban bővelkedik a spenót, a paradicsom, az articsóka, az útifű, az édesburgonya, a burgonya, a szilva, a mazsola. Sok K-vitamint tartalmaz a szilva, a sötétzöld leveles zöldségek, a spenót, a mustárzöld, a kelkáposzta.

A csontoknak káliumra is szükségük van. Jó forrásai közé tartozik az aszalt szilva, a mazsola, a burgonya, a spenót, a banán, a narancs, a papaja, az útifű. A C-vitamin is megtámogatja a csontok egészségét. Ez a vitamin megtalálható a paprikában, a paradicsomban, a kelbimbóban, a brokkoliban, az eperben, az ananászban.

A csontritkulás természetes kezelésében nagy szerepe van az omega-3 zsírsavaknak is. Ezek a tápanyagok ugyanis csökkentik a gyulladást az egész szervezetben. Ha gyulladás alakul ki a csontokban, akkor az csontritkulás kialakulásához vezethet. Az omega-3 zsírsavak jelentősen javítani tudják a csontok ásványianyag-tartalmát. Az omega-3 zsírsavak gazdag forrásai közé tartozik a halolaj, a csukamájolaj, a krillolaj, illetve a lenmag és a lenmagolaj rendszeres fogyasztása is nagyon hasznos lehet.

A csontritkulás kezelésében és megelőzésében fontos szerepet játszanak a következő tápanyagok: glükozamin, kondroitin, MSM, kollagén, zselatin és hialuronsav. Ezek a tápanyagok a csontok egészségének fenntartásában és a porcok újjáépítésében játszanak kiemelkedő szerepet. A kondroitin és a hialuronsav az ízületek és az izmok kenését segítik elő.

A matcha zöld teára is számíthatunk, hiszen tele van csontépítő tápanyagokkal és erős antioxidánsokkal. Az antioxidánsok nemcsak gyulladást csökkentenek, hanem felgyorsítják a gyógyulási folyamatokat is.

Az édeskömény is csökkenti a gyulladást, hiszen antioxidánsokban és fitotápanyagokban bővelkedik. Ezen kívül a csontok erősítését szolgáló tápanyagokkal van tele, mint például magnézium és kalcium.

Milyen táplálékok gyengítik a csontokat és okozhatnak csontritkulást?
Például a bab és a hüvelyesek a magas fitáttartalmuk miatt, a sok húsfogyasztás, a túlzottan sós ételek, a spenót, mivel oxalátokat tartalmaz, a búzakorpa megint csak a magas fitáttartalma miatt, a mértéktelen alkohol-, tea- és kávéfogyasztás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Címkék: szardíniakonzerv, antioxidánsokban, antioxidánsokkal, pitypanglevelek, kezelőorvosával, szervezetünknek, érelmeszesedés, kialakulásához, csontritkulást, fitáttartalmuk, kávéfogyasztás, fenntartásában, újjáépítésében, csontritkulás, húsfogyasztás, tápanyagokkal, csontjainknak, szívizomgörcs, megelőzésében, paradicsomban, antioxidánsok, természetesen, felgyorsítják, csontjainkban, táplálékokkal, fitáttartalma, csukamájolaj, eredményeket, mindenképpen, zsírsavaknak, módszerekkel, megelőzésére, számíthatunk, ásványianyag, magnéziumban, megtámogatja, csontritkulás megelőzhető, csontritkulás elsősorban, idősebb embereket, menopauza szakaszában, orvos által, kiegészítő kezelések, csontritkulás kezelésében, csonttömeg körülbelül, ásványi anyag, csontok számára, csontritkulás megelőzésére, artériákban plakk, kalcium mellett, magnézium jelentős, csontjainkban található, zöld leveles,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Esti kép  Különös!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Rögtön puha Mézes Krémes  Minden szülő a lényével nevel.  Minden gyerek jó.  Az idő elsodorja létezésünk  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Paul David Tripp Április 23  Az idő elsodorja létezésünk  próbáljuk ki az őszinteséget  Környezetvédelem  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A végzet az  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 24  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Maradék idő  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  A keserű igazság  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Jó éjszakát  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Alvó cica  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Naplemente  Ünnepelj csak  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Pillangó  Nehezen engedem  A boldogság ült a világvégén  Környezetvédelem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csontritkulás megelőzhető, csontritkulás elsősorban, idősebb embereket, menopauza szakaszában, orvos által, kiegészítő kezelések, csontritkulás kezelésében, csonttömeg körülbelül, ásványi anyag, csontok számára, csontritkulás megelőzésére, artériákban plakk, kalcium mellett, magnézium jelentős, csontjainkban található, zöld leveles, sötétzöld leveles, csontoknak káliumra, aszalt szilva, csontok egészségét, vitamin megtalálható, csontritkulás természetes, omega-3 zsírsavaknak, tápanyagok ugyanis, egész szervezetben, csontritkulás kialakulásához, omega-3 zsírsavak, lenmagolaj rendszeres, következő tápanyagok, csontok egészségének, porcok újjáépítésében, izmok kenését, matcha zöld, antioxidánsok nemcsak, gyógyulási folyamatokat, csontok erősítését, magas fitáttartalmuk, búzakorpa megint, magas fitáttartalma, mértéktelen alkohol-, szardíniakonzerv, antioxidánsokban, antioxidánsokkal, pitypanglevelek, kezelőorvosával, szervezetünknek, érelmeszesedés, kialakulásához, csontritkulást, fitáttartalmuk, kávéfogyasztás, fenntartásában, újjáépítésében, csontritkulás, húsfogyasztás, tápanyagokkal, csontjainknak, szívizomgörcs, megelőzésében, paradicsomban, antioxidánsok, természetesen, felgyorsítják, csontjainkban, táplálékokkal, fitáttartalma, csukamájolaj, eredményeket, mindenképpen, zsírsavaknak, módszerekkel, megelőzésére, számíthatunk, ásványianyag, magnéziumban, megtámogatja, egészségének, szervezetben, csökkentenek, édesburgonya, folyamatokat, megtalálható, természetes, kezelésében, fogyasztása, mértéktelen, hialuronsav, brokkoliban, kialakulhat, gyorsítható, magnéziumra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.